ΗΠΑ-Ρωσία: αύξηση του διμερούς εμπορίου

ΗΠΑ-Ρωσία: αύξηση του διμερούς εμπορίου

93
ΗΠΑ-Ρωσία: αύξηση του διμερούς εμπορίου

Αύξηση παρουσίασε το διμερές εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας το πρώτο εξάμηνο του 2019 παρά τις επιβληθείσες κυρώσεις από την αμερικανική κυβέρνηση.

Ο Ρώσος Πρέσβης στην Ουάσινγκτον Anatoly Antonov σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Tass διαπίστωσε το ζωηρό ενδιαφέρον Αμερικανών επιχειρηματιών για τη ρωσική αγορά, παρά τις κυρώσεις.

Το ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών ΗΠΑ-Ρωσίας άγγιξε τα 13,8 δις δολάρια το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου, δημιουργώντας θετικά σημάδια για το σύνολο του έτους. Το 12μηνο του 2018 έφτασε τα 27,5 δις, αυξημένο κατά 13% σε σχέση με το 2017.

Ο Ρώσος διπλωμάτης ανέφερε ότι παρά το δυσμενές πολιτικό περιβάλλον, «Αμερικανοί επιχειρηματίες εκφράζουν την επιθυμία να παραμείνουν στη ρωσική αγορά, η οποία είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρα για αυτούς».

Επιπλέον, ο Anatoly Antonov αναφέρθηκε στην αύξηση των Αμερικανών επισκεπτών για τουριστικούς λόγους, ιδιαίτερα μετά τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου πέρσι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.