Αντίο Bενεζουέλα για Chevron;

Αντίο Bενεζουέλα για Chevron;

272
Αντίο Bενεζουέλα για Chevron;

Η Chevron εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την πετρελαϊκή βιομηχανία της Βενεζουέλας σε περίπτωση που η Ουάσιγκτον αρνηθεί να επεκτείνει το καθεστώς εξαίρεσης των κυρώσεων, υπό το οποίο ο πετρελαϊκός κολοσσός εξακολουθεί να επιχειρεί στη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Η Chevron είχε προβεί πέρσι στην επικαιροποίηση ορισμένων συμφωνιών με εταίρους της στην Βενεζουέλα προκειμένου να είναι σε θέση να τερματίσει νωρίτερα κάποια συμβόλαια, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

H αμερικανική εταιρεία ευελπιστεί ότι το εν λόγω καθεστώς εξαίρεσης θα ανανεωθεί τον Οκτώβριο καθώς η παρουσία της στην Βενεζουέλα κρίνεται απόλυτα θετική. Μάλιστα, η Chevron είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι οι ραγδαίες οικονομικοπολιτικές εξελίξεις στη χώρα της Λατινικής Αμερικής αναμένεται να πλήξουν την κερδοφορία του ενεργειακού κολοσσού παρά το γεγονός ότι μόλις το 1% της παραγωγής πετρελαίου της προέρχεται από τη Βενεζουέλα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.