Αλλαγή στάσης από την Τεχεράνη;

Αλλαγή στάσης από την Τεχεράνη;

175
Αλλαγή στάσης από την Τεχεράνη;

7 μέλη πληρώματος του Stena Impero, το οποίο είχε κρατηθεί από τις ιρανικές δυνάμεις τον περασμένο Ιούλιο, αναμένεται να αφεθούν ελεύθερα όπως ανέφερε σε διεθνή μέσα ο Erik Hanell, CEO της Stena Bulk. Ο ίδιος δήλωσε ευχαριστημένος για την εξέλιξη αυτή ωστόσο συμπλήρωσε ότι ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί η ασφαλής επιστροφή και των 23 μελών του πληρώματος του τάνκερ στις οικογένειές τους.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Abbas Mousavi, επιβεβαίωσε το γεγονός σε ιρανικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει την ημερομηνία απελευθέρωσης των ναυτικών, σημειώνοντας ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στην «ανθρωπιστική πολιτική» .

Yπενθυμίζεται ότι το υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοιο είχε κρατηθεί από τις δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης στο Στενό του Ορμούζ σε αντίποινα της κράτησης ενός ιρανικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιου από τις αρχές του Γιβραλτάρ.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.