Προσφυγή της Κίνας στον ΠΟΕ κατά των ΗΠΑ

Προσφυγή της Κίνας στον ΠΟΕ κατά των ΗΠΑ

111
Προσφυγή της Κίνας στον ΠΟΕ κατά των ΗΠΑ

Στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των Ηνωμένων Πολιτείων προσέφυγε η Κίνα μετά την επιβολή πρόσθετων δασμών από την Ουάσινγκτον σε κινεζικά προϊόντα.

Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη έχουν εμπλακεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο σε έναν εμπορικό πόλεμο, ο οποίος κλιμακώθηκε περαιτέρω από την περασμένη Κυριακή, οπότε και η αμερικανική κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή την επιβολή δασμών 15% σε διάφορα κινεζικά προϊόντα. Με την σειρά της η Κίνα επέβαλε νέους δασμούς στο αμερικανικό πετρέλαιο.

Σύμφωνα με το Πεκίνο, πρόκειται για παραβίαση της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι Πρόεδροι των δύο χωρών κατά την συνάντησή τους στην Οσάκα στη Σύνοδο των G20.

Η Κίνα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα νόμιμα δικαιώματά της που απορρέουν από τους κανόνες του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου. Πρόκειται για την τρίτη προσφυγή του Πεκίνου κατά της Ουάσιγκτον για τον ίδιο λόγο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.