Ίδρυμα Αθ. Λασκαρίδου: Αρωγός των ελληνικών θαλασσών

Ίδρυμα Αθ. Λασκαρίδου: Αρωγός των ελληνικών θαλασσών

314
Ίδρυμα Αθ. Λασκαρίδου: Αρωγός των ελληνικών θαλασσών

Μια πολύ σημαντική και ιδιαίτερα φιλόδοξη πρωτοβουλία για το θαλάσσιο περιβάλλον ξεκίνησε πρόσφατα από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη με την πιλοτική λειτουργία του Typhoon, ενός υπερσύγχρονου βοηθητικού πλοίου ΟSV (Offshore Supply Ship) που ήρθε για να λειτουργήσει ως καταλύτης στην προστασία των θαλασσών από τη ρύπανση.

Το Typhoon εκπληρώνει το μεγάλο όραμα του εμπνευστή και ιδρυτή του Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, ο οποίος έχει από χρόνια θέσει ως στόχο να συμβάλλει καθοριστικά στον καθαρισμό των ελληνικών ακτών από τα παντός είδους απορρίμματα.

Το Typhoon ναυπηγήθηκε το 2004 στη Νορβηγία. Έχει μήκος 72 μέτρα και πλάτος 16 μέτρα, διαθέτει σύγχρονα συστήματα ναυτικής πλοήγησης και βασικό εξοπλισμό καταπολέμησης πετρελαϊκών ρυπάνσεων αλλά και πυροσβεστικά μέσα. Φιλοξενεί 5 επανδρωμένα φουσκωτά που πραγματοποιώντας αποβάσεις καθαρίζουν ακτές οι οποίες δεν είναι προσβάσιμες με άλλο μέσο. Επίσης διαθέτει 6 κάδους απορριμμάτων, στους οποίους γίνεται η διαλογή των ανακυκλώσιμων ειδών.

Συμπληρώνοντας το σημαντικό έργο που επιτελεί ήδη το ίδρυμα στη προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, μέσω των δικών του προγραμμάτων και της υποστήριξης του έργου άλλων φορέων, το “Typhoon Project” φιλοδοξεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες αυτού του μοναδικού στη Μεσόγειο πλοίου για να καθαρίσει τις απρόσιτες ακτές της χώρας μας, αυτές που δεν προσεγγίζονται από συμβατικά μέσα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.