Kύπρος: το 2025 θα παράγει φυσικό αέριο

Kύπρος: το 2025 θα παράγει φυσικό αέριο

431
Kύπρος: το 2025 θα παράγει φυσικό αέριο
Φωτό: Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Κύπρου

Σύμφωνα με δηλώσεις του Κύπριου Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη, εντός της εβδομάδας αναμένεται από την κοινοπραξία Νoble, Shell και Delek η κατάθεση ενός νέου σχεδίου ανάπτυξης και παραγωγής του κοιτάσματος «Αφροδίτη».

Από τη συνάντηση που είχε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της ολλανδο-βρετανικής Shell, έγινε γνωστό πως σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα το πρώτο φυσικό αέριο από το κοίτασμα αναμένεται το 2025, ενώ υπάρχει και η πρόθεση για μία δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση.

O κ. Λακκοτρύπης στις δηλώσεις του σχετικά με τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την αντιπροσωπεία της  Shell, ανέφερε ότι το χαρτοφυλάκιο της περιοχής έχει περάσει στα χέρια του εκτελεστικού αντιπροέδρου της εταιρείας, Βέντερ Ντε Λα Ρέι ο οποίος είχε χθες την ευκαιρία να συναντήσει τον Πρόεδρο και να συζητήσει μαζί του τις εξελίξεις.

Πηγή: Cna.org.cy

Φωτό: Μcit.gov.c

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.