Στο μικροσκόπιο οι κυρώσεις Ιράν-ΗΠΑ

Στο μικροσκόπιο οι κυρώσεις Ιράν-ΗΠΑ

96
Στο μικροσκόπιο οι κυρώσεις Ιράν-ΗΠΑ

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί κάλεσε την Τρίτη 27 Αυγούστου τις ΗΠΑ «να κάνουν το πρώτο βήμα αίροντας όλες τις κυρώσεις» εναντίον της χώρας του, μία ημέρα μετά τη δήλωση του Αμερικανού ομολόγου του ότι θα μπορούσε να συναντηθεί μαζί του.

Το πρώτο «βήμα είναι η άρση των κυρώσεων. Πρέπει να άρετε όλες τις παράνομες, άδικες και λανθασμένες κυρώσεις εναντίον του ιρανικού έθνους», δήλωσε ο Ροχανί σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση του Ιράν.

«Θα συνεχίσουμε να περιορίζουμε τις δεσμεύσεις μας βάσει της συμφωνίας του 2015, αν δεν δοθούν εγγυήσεις για τα συμφέροντά μας», πρόσθεσε ο Ιρανός πρόεδρος.

Ωστόσο ο Ροχανί διαβεβαίωσε ότι «η Τεχεράνη ποτέ δεν ήθελε να αποκτήσει πυρηνικά όπλα» και υπογράμμισε ότι είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε συνομιλίες.

Οι ΗΠΑ επανέφεραν τις κυρώσεις εναντίον του Ιράν μετά την απόφασή τους τον Μάιο του 2018 να αποσυρθούν από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.