Τίτλοι τέλους για τα capital contrοls στην Ελλάδα

Τίτλοι τέλους για τα capital contrοls στην Ελλάδα

593
Τίτλοι τέλους για τα capital contrοls στην Ελλάδα

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προετοιμάζει το έδαφος για την πλήρη άρση των capital controls, σε στενή συνεργασία με την ΤτΕ, 4 και πλέον έτη μετά την επιβολή τους. Eπίσης αναμένει το «πράσινο φως» από τους θεσμούς προκειμένου να προχωρήσει άμεσα (το αργότερο εντός του Σεπτεμβρίου) στην κατάργηση των περιορισμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και οι επιστολές συμφωνίας τόσο από τις εμπορικές, όσο και από τις συνεταιριστικές τράπεζες της χώρας.

Επί της ουσίας, η πλήρης κατάργηση σημαίνει την άρση των εναπομεινάντων περιορισμών στη μεταφορά κεφαλαίων προς το εξωτερικό από ιδιώτες και νομικά πρόσωπα. Ωστόσο, θα αποτελεί σαφές μήνυμα προς τις αγορές για επιστροφή του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας στην κανονικότητα, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες κινήσεις προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων, της αύξησης των επενδύσεων και των αποκρατικοποιήσεων.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.