Θα πετούσατε για 19 ώρες;

Θα πετούσατε για 19 ώρες;

1245
Θα πετούσατε για 19 ώρες;

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas θα ξεκινήσει δοκιμαστικές πτήσεις για την μεγαλύτερη σε διάρκεια χωρίς στάση πτήση που θα έχει γίνει ποτέ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Πρόκειται για πτήση διάρκεια 19 ωρών που θα συνδέει την Μελβούρνη, το Σίδνεϋ και το Μπρισμπέιν με το Λονδίνο και την Νέα Υόρκη, με προγραμματισμένο χρονικό ορίζοντα να πλήρους λειτουργίας το 2022.

Οι δοκιμαστικές πτήσεις θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο με αεροπλάνα Boeing 787-9s και θα μεταφέρουν περίπου 40 επιβάτες, οι οποίοι θα ελέγχονται εν πτήσει για την κατάσταση της υγείας τους, ενώ για την υλοποίηση του μεγαλόπνοου αυτού σχεδίου η Qantas συνεργάζεται με δύο πανεπιστήμια της Αυστραλίας.

Μεταξύ άλλων, οι προβληματισμοί που υπάρχουν για τις πολύ μεγάλες σε διάρκεια πτήσεις, αφορούν τον περιορισμό όσο το δυνατόν περισσότερο του jet-lag για τους επιβάτες αλλά και η διατήρηση ικανοποιητικού επιπέδου ξεκούρασης για τα πληρώματα των αεροσκαφών.

Η μεγαλύτερη ως τώρα πτήση είναι η πτήση της Singapore Airlines η οποία διαρκεί 18 ώρες και 25 λεπτά και συνδέει τη Σιγκαπούρη με την Νέα Υόρκη.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.