Οι διεθνείς επενδυτικές κινήσεις του Ομίλου Τσάκου

Οι διεθνείς επενδυτικές κινήσεις του Ομίλου Τσάκου

2240
Οι διεθνείς επενδυτικές κινήσεις του Ομίλου Τσάκου

Η «Tsakos Industrias Navales», με έδρα την Ουρουγουάη, μέλος του Ομίλου «Tsakos», πρόκειται να επενδύσει περίπου 40 εκατ. Δολάρια στην αγορά νέας πλωτής δεξαμενής για επισκευές πλοίων στο λιμάνι του Μοντεβιδέο.

Η νέα πλωτή δεξαμενή  πρόκειται να αντικαταστήσει την υφιστάμενη πλωτή δεξαμενή και θα μπορεί να φιλοξενεί πλοία μεγέθους έως και Post-Panamax που συχνά επισκέπτονται τα λιμάνια της Ουρουγουάης και της Αργεντινής για φόρτωση σιτηρών.

Όπως μεταδίδει το δίκτυο MundoMaritimo, η εταιρεία υπέγραψε τον περασμένο Ιούνιο, συμφωνία με την Εθνική Αρχή Λιμένων της Ουρουγουάης που προβλέπει την μετεγκατάσταση της υφιστάμενης πλωτής δεξαμενής από το λιμάνι του Μοντεβιδέο στο νέο λιμάνι Puerto Capurro. Το νέο λιμάνι βρίσκεται στον κόλπο του Μοντεβιδέο, όπου η Εθνική Αρχή Λιμένων ανέλαβε την ευθύνη της κατασκευής των απαραίτητων υποδομών προς μετεγκατάσταση της πλωτής δεξαμενής.

Όπως αναφέρεται στη σχετική αρθρογραφία το νέο λιμάνι θα έχει επίσης υποδομές για ελλιμενισμό των αλιευτικών πλοίων που δραστηριοποιούνται στο Νότιο Ατλαντικό και που αυτήν την στιγμή βρίσκονται διασκορπισμένες σε διάφορες προβλήτες στο Μοντεβίδεο, το κυριότερο λιμάνι της χώρας.

Οι κύριες δραστηριότητες της Tsakos Industrias Navales είναι, όπως αναφέρει ο Όμιλος, ο δεξαμενισμός πλοίων παντός τύπου, μεγέθους μέχρι Post-Panamax και επίσης των αλιευτικών πλοίων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Ο Γενικός Διευθυντής της “Tsakos Industrias Navales”, Germán Aguirrezabala, δήλωσε στον Τύπο ότι «η ιδέα μας είναι να εγκατασταθεί στο Puerto Capurro μια νέα πλωτή δεξαμενή μεγαλύτερων διαστάσεων που να δύναται να φιλοξενεί πλοία Panamax και Post-Panamax

Πηγή: MundoMaritimo

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.