Επενδύσεις Cosco: οι ανησυχίες του Δημάρχου Πειραιά

Επενδύσεις Cosco: οι ανησυχίες του Δημάρχου Πειραιά

513
Επενδύσεις Cosco: οι ανησυχίες του Δημάρχου Πειραιά

Το επενδυτικό σχέδιο της Cosco στον Πειραιά, αλλά και τις ανησυχίες του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, για την ανέγερση πολυκαταστήματος, συζήτησαν στη συνάντηση που είχαν χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με τον Γιάννη Μώραλη και την παρουσία του υφυπουργού, Νίκου Παπαθανάση.

Πιο συγκεκριμένα ο Α. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Συναντήσαμε τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, με τον οποίο μιλήσαμε για όλα τα ζητήματα του Πειραιά, όπως την απορρόφηση του ΕΣΠΑ – στην οποία ο Πειραιάς αποτελεί υπόδειγμα- και βεβαίως για τη μεγάλη επένδυση της Cosco, όπου και ακούσαμε τις ανησυχίες του δημάρχου για την ανέγερση του πολυκαταστήματος. Είμαστε σε μια διαδικασία συνεργασίας για να δούμε πως θα προχωράμε όπως πρέπει μπροστά και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Από την πλευρά του, ο Γ. Μώραλης δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά επισκέφθηκα σήμερα τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να τον ενημερώσω για θέματα που αφορούν ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις (ΕΣΠΑ), επενδύσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη του Πειραιά, καθώς και θέματα που αφορούν στο Master Plan του ΟΛΠ. Ανταλλάξαμε απόψεις και συμφωνήσαμε ότι θα υπάρχει μια σταθερή επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ του Δήμου Πειραιά και του υπουργείου.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Γ. Μώραλης έχει ξανατονίσει τους φόβους του για την κατασκευή ενός εμπορικού κέντρου στο λιμάνι του Πειραιά στη θέση του σιδηροδρομικού σταθμού. Το εν λόγω έργο ενδέχεται να πλήξει κεντρικούς εμπορικούς δρόμους του Πειραιά αποδυναμώνοτας την τοπική αγορά.

Παράλληλα ανησυχίες εκφράζονται και για τη δημιουργία κέντρου logistics στην Δραπετσώνα χωρητικότητας 48.000 τμ, το οποίο θα χρησιμοποιείται από την Cosco και αναμένεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στους αποθηκευτικούς χώρους που σχεδιάζονται στο Θριάσιο, καθώς και στις τοπικές επιχειρήσεις logistics.

Από την άλλη ο Δήμος είναι θετικός στη δημιουργία πολυτελών ξενοδοχείων, αλλά και του συνεδριακού κέντρου που σχεδιάζει ο ΟΛΠ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.