Πεδίο αντιπαραθέσεων ο (μη) αποκλεισμός της Σαμοθράκης

    133
    Πεδίο αντιπαραθέσεων ο (μη) αποκλεισμός της Σαμοθράκης

    Την παράταση της δρομολόγησης του επιβατηγού – οχηματαγωγού – ταχύπλοου «Andros Jet» στην γραμμή Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης για την Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Αυγούστου 2019 ανακοίνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο ακριτικό νησί.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η ακριτική Σαμοθράκη απασχολεί το Υπουργείο Ναυτιλίας αναφορικά με τον αποκλεισμό της από την ηπειρωτική Ελλάδα. Και δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλείται αναταραχή λόγω της δυσκολίας ακτοπλοϊκής σύνδεσης και αρά τακτικής μεταφορικής σύνδεσης σε αυτό το μοναδικής ομορφιάς και σπουδαιότητας νησί

    Αν και η εταιρεία ΣΑΟΣ εξυπηρετεί εδώ και αρκετά χρόνια την ακτοπλοϊκή σύνδεση υπάρχουν τόσο στον τοπικό όσο και στον κλαδικό Τύπο συχνές αναφορές για συχνό αποκλεισμό του νησιού.

    Πρόσφατα το θέμα ξαναέφερε κυβέρνηση και αντιπολίτευση σε αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαφορία και την κυβέρνηση να απαντά ότι αναζητά λύσεις στα προβλήματα που κληρονόμησε. Άμεση ήταν η παρέμβαση του ίδιου του Υπουργού κ. Πλακιωτάκη, ο οποίος κάλεσε σε ακρόαση τους κατά νόμο υπευθύνους διαχείρισης των επιβατηγών – οχηματαγωγών πλοίων «ΣΑΟΣ ΙΙ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» για την μη εκτέλεση των δρομολογίων των εν λόγω πλοίων στην γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης.

    Παράλληλα, αύριο το πρωί συγκαλείται διυπουργική σύσκεψη προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για τη στήριξη του νησιού, του οποίου ο τουρισμός επλήγη σοβαρά το τελευταίο διάστημα, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και φορέων της Σαμοθράκης οι οποίοι εκλήθησαν στην Αθήνα.

    Τα αναλυτικά δρομολόγια του «Andros Jet» θα ανακοινωθούν από την διαχειρίστρια εταιρία του πλοίου, «SeaJets».

    Όπως είναι ήδη γνωστό το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Άναξ» θα συνεχίσει να εξυπηρετεί την γραμμή μέχρι και την Κυριακή 25 Αυγούστου για την μεταφορά οχημάτων μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, ενώ κανονικά εκτελεί τα δρομολόγια του το ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο «Ζέφυρος».

    Φωτό: Ναυτικά Χρονικά

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.