Αλλάζουν ρότα τα bulkers εξαιτίας της διαμάχης Κίνας- ΗΠΑ

Αλλάζουν ρότα τα bulkers εξαιτίας της διαμάχης Κίνας- ΗΠΑ

581
Αλλάζουν ρότα τα bulkers εξαιτίας της διαμάχης Κίνας- ΗΠΑ

Καθώς ο αγροτικός τομέας των ΗΠΑ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαγωγών λόγω της σινο-αμερικανικής κόντρας, ο μεγαλύτερος trader αγροτικών εμπορευμάτων της Κίνας, η COFCO, αναμένεται να επενδύσει σημαντικά στην παραγωγή σόγιας της Βραζιλίας.

Ειδικότερα, ο κινεζικός κολοσσός αναμένεται να αυξήσει τις αγορές βραζιλιάνικης σόγιας κατά 25% για τα επόμενα πέντε έτη (5% ετησίως) ενώ πρόκειται να χρηματοδοτήσει και την επέκταση κατά 60 εκατ. έικρ (1 acre= 4.047 τετραγωνικά μέτρα) των εκτάσεων καλλιέργειας σόγιας.

Στο πλαίσιο του Brazilian Agribusiness Congress, ο Johnny Chi, πρόεδρος της COFCO ανέφερε ότι η Βραζιλία αναδεικνύεται σε σημαντικό και έμπιστο συνεργάτη για την Κίνα ενώ στάθηκε και στις θυελλώδεις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Πριν λίγες μέρες η American Farm Bureau Federation (AFBF) θέλησε να απαντήσει στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διακοπή κάθε εισαγωγής αμερικανικών αγροτικών προϊόντων από την Κίνα. Ειδικότερα η AFBF τόνισε ότι οι αμερικανικές εξαγωγές προς την Κίνα είναι μειωμένες κατά $1,3 δις σε αξία.

Τέλος ο πρόεδρος της AFBF, Zippy Duvall, κάλεσε τους διαπραγματευτές να εξεύρουν μια λύση το συντομότερο δυνατόν προκειμένου οι Αμερικανοί καλλιεργητές να συνεχίσουν να προμηθεύουν τα εμπορεύματά τους τόσο στην Κίνα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.