Στα σκαριά το πρώτο δεξαμενόπλοιο μηδενικών εκπομπών έως το 2021

Στα σκαριά το πρώτο δεξαμενόπλοιο μηδενικών εκπομπών έως το 2021

802
Στα σκαριά το πρώτο δεξαμενόπλοιο μηδενικών εκπομπών έως το 2021

Oι ιαπωνικές MitsuiO.S.K. Lines Ltd., Asahi Tanker Co., Ltd., Exeno Yamamizu Corporation καιMitsubishi Corporation ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μιας νέας στρατηγικής συνεργασίας που σκοπό έχει την παροχή υπηρεσιών προσανατολισμένων στα ηλεκτρικά πλοία.

Η νέα εταιρεία θα φέρει το όνομα «e5 Lab Inc.» και κυριότερη αποστολή της αποτελεί η ναυπήγηση του πρώτου στον κόσμο δεξαμενόπλοιου μηδενικών εκπομπών έως τα μέσα του 2021. Το εν λόγω πλοίο θα κινείται με τη χρήση μπαταριών και θα επιχειρεί στον Κόλπο του Τόκιο.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η «e5 Lab Inc.» θα επιχειρήσει τον περαιτέρω εξηλεκτρισμό πλοίων τόσο στην ακτοπλοΐα όσο και την ποντοπόρο ναυτιλία ενώ θα συνδυάσει τεχνολογίες, λειτουργικές τεχνογνωσίες και ανθρώπινους πόρους για την επίτευξη του στόχου του ΙΜΟ για τη μείωση των GHG κατά 50% όσο το δυνατόν συντομότερα.

Τέλος να σημειωθεί ότι το όνομα της νέας συμμαχίας προέρχεται από τις αξίες που αυτή θα πρεσβεύει και δεν είναι άλλες από τις εξής:  «Electrification», «Environment», «Evolution», «Efficiency», και «Economics».

Φωτό: asahi-tanker.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.