Οι 10 γρηγορότερες σιδηροδρομικές συνδέσεις στον κόσμο

Οι 10 γρηγορότερες σιδηροδρομικές συνδέσεις στον κόσμο

411
Οι 10 γρηγορότερες σιδηροδρομικές συνδέσεις στον κόσμο
Φωτο: ΑΠΕ ΜΠΕ

Η τεχνολογία εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και μαζί της αυξάνεται εκθετικά και η ταχύτητα των σιδηροδρομικών μετακινήσεων, με τη δρομολόγηση νέων υπερσύγχρονων τρένων υψηλής ταχύτητας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το World Economic Forum και το Railway Gazette, η Κίνα διαθέτει τις γρηγορότερες σιδηροδρομικές συνδέσεις στον κόσμο -τις G17 και G19- οι οποίες και ενώνουν το Πεκίνο με την πόλη Ναντσίνγκ, ενώ τα τρένα στις συγκεκριμένες συνδέσεις αναπτύσσουν ταχύτητα που αγγίζει τα 350 χλμ/ ώρα.

Στην λίστα των χωρών με τις 5 γρηγορότερες σιδηροδρομικές συνδέσεις στον κόσμο βρίσκονται και 3 ευρωπαϊκές: η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία διακρίνονται για τις επιδόσεις των σιδηροδρομικών τους συνδέσεων.

large_MgFblyRhPF-CZZHSvYio1aN6Kl8qXuP2HOcAGfLfpLQ

Πιο συγκεκριμένα, στη 2η θέση των γρηγορότερων σιδηροδρομικών συνδέσεων στον κόσμο βρίσκεται η Ιταλία με το δρομολόγιο Μιλάνο- Ρέτζιο Εμίλια με 272.8 χλμ/ ώρα και μόλις 1 χλμ/ ώρα μεγαλύτερη ταχύτητα από τη γαλλική σιδηροδρομική υπηρεσία TGV που ενώνει τη γαλλική επαρχία Καμπανία με την Λωρραίνη.

Ακολουθούν η Ιαπωνία, Ισπανία και Ταιβάν, τα τρένα των οποίων αγγίζουν τα 250 χλμ/ ώρα, δίχως όμως να υπάρχει προς το παρόν δυνατότητα για περαιτέρω αύξηση της ταχύτητας, λόγω των υφιστάμενων σιδηροδρομικών δικτύων.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Γερμανία, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει πως αναβαθμίζει τις υφιστάμενες σιδηροδρομικές υποδομές, προκειμένου να είναι σε θέση να φιλοξενήσει τρένα με ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 300 χλμ/ ώρα μέχρι το 2022, το Μαρόκο, η Ν. Κορέα και η διεθνής σιδηροδρομική σύνδεση Βρυξέλλες- Παρίσι.

Αξίζει να αναφερθεί πως όλα τα τρένα που δρομολογούνται στις παρακάτω σιδηροδρομικές συνδέσεις αναπτύσσουν ταχύτητες μεγαλύτερες των 160 χλμ/ ώρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.