Σαμοθράκη: Δρομολογούνται 2 νέα πλοία

Σαμοθράκη: Δρομολογούνται 2 νέα πλοία

724
Σαμοθράκη: Δρομολογούνται 2 νέα πλοία

Άμεση λύση στο θέμα του αποκλεισμού της Σαμοθράκης λόγω των καιρικών συνθηκών επιχειρεί να δώσε το υπουργείο Ναυτιλίας, μετά την αδυναμία του «Αζόρες Εξπρές» να προσεγγίσει το νησί.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το υπουργείο Ναυτιλίας προχωρά σήμερα στη δρομολόγηση των «Andros Jet» και «Άναξ» για την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Σήμερα, Τετάρτη 14 Αυγούστου, στις 12.00 το μεσημέρι θα αναχωρήσει από τη Νάξο το ταχύπλοο επιβατηγό-οχηματαγωγό «Andros Jet», το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στη Σαμοθράκη στις 22:00 το βράδυ. Άμεσα θα εκτελέσει ένα δρομολόγιο προς την Αλεξανδρούπολη και ένα από την Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη.
Από αύριο, 15 Αυγούστου, το «Andros Jet» θα εκτελεί τρία δρομολόγια την ημέρα, με δυνατότητα εκτέλεση ακόμη περισσότερων, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στο νησί. Σημειώνεται πως το «Andros Jet» μπορεί να μεταφέρει 600 επιβάτες και 75 ΙΧ.

Επίσης σήμερα στις 12.00 θα βρίσκεται στη Σαμοθράκη το οχηματαγωγό «Άναξ» προκειμένου να αρχίσει άμεσα την εκτέλεση δρομολογίων για τη μεταφορά φορτηγών με εμπορεύματα προς την Αλεξανδρούπολη.
Το συγκεκριμένο πλοίο θα εκτελέσει ακόμη δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη 16.00 και Σαμοθράκη- Αλεξανδρούπολη στις 21.00.

Φωτο: Αρχείου / ΑΠΕ ΜΠΕ / Aqua Blue

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.