Ινδία: Μείωση των εισαγωγών και αύξηση της παραγωγής άνθρακα

Ινδία: Μείωση των εισαγωγών και αύξηση της παραγωγής άνθρακα

72
Ινδία: Μείωση των εισαγωγών και αύξηση της παραγωγής άνθρακα

To υπουργείο Άνθρακα της Ινδίας σχεδιάζει να περιορίσει τις εισαγωγές κατά περίπου 1/3 τα επόμενα πέντε έτη, βασιζόμενο κυρίως στην αύξηση της εγχώριας παραγωγής άνθρακα αλλά και στην άνοδο της παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας άνθρακα στον κόσμο αναμένεται να μειώσει τις εισαγωγές κάτω από τα επίπεδα των 150 εκατ. τόνων έως τον Μάρτιο του 2024 ενώ το προηγούμενο οικονομικό έτος οι εισαγωγές της ασιατικής χώρας ξεπερνούσαν τους 235,2 εκατ. τόνους. Προκειμένου να επιτευχθεί η περικοπή αυτή των εισαγωγών άνθρακα, η κρατική Coal India αναμένεται να αυξήσει την ετήσια παραγωγή της στους 880 εκατ. τόνους έως το 2024.

Σημειώνεται ότι ψηλά στην ατζέντα του Ινδού πρωθυπουργού, Ναρέντρα Μόντι, είναι η ανάπτυξη του ΑΕΠ της χώρας στα $5 τρις το 2024 από τα υφιστάμενα επίπεδα των $2,8 τρις και για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο προτεραιότητα αποτελεί η ενεργειακή αυτάρκεια.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.