Κίνα: φρένο στις εισαγωγές αμερικανικών αγροτικών εμπορευμάτων

Κίνα: φρένο στις εισαγωγές αμερικανικών αγροτικών εμπορευμάτων

76
Κίνα: φρένο στις εισαγωγές αμερικανικών αγροτικών εμπορευμάτων

H κινεζική κυβέρνηση ζήτησε από τις κρατικές εταιρείες εμπορίας αγροτικών αγαθών να διακόψουν κάθε εισαγωγή από τις ΗΠΑ μετά την νέα επιβολή κυρώσεων της Ουάσιγκτον στο Πεκίνο, σύμφωνα με διεθνή Μέσα.

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας δεν επιβεβαίωσε τα εν λόγω δημοσιεύματα ενώ οι κρατικές αυτές εταιρείες τηρούν στάση αναμονής αναφορικά με την πρόοδο των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέβη σε νέο γύρο δασμών ύψους 10% σε κινεζικές εισαγωγές αξίες $300 δις με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου, κλιμακώνοντας με τον τρόπο αυτό τις εντάσεις στις σχέσεις με την Κίνα.

Ίσως η νέα επιβολή κυρώσεων αποτελεί απόρροια του γεγονότος ότι το Πεκίνο ουσιαστικά αθέτησε την προ διμήνου συμφωνία για την εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων αγροτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ, όπως τονίζει με κάθε ευκαιρία ο Αμερικανός Πρόεδρος εκφράζοντας έτσι τα «παράπονά» του .

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.