Η νήσος- θρύλος του Ωνάση και πάλι στο προσκήνιο

Η νήσος- θρύλος του Ωνάση και πάλι στο προσκήνιο

2053
Η νήσος- θρύλος του Ωνάση και πάλι στο προσκήνιο

Σε συνέντευξή του στην έκδοση “The Cyprus Journal of Wealth Management”, ο Ρώσος μεγιστάνας και ιδιοκτήτης από το 2012 του Σκορπιού ,Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, αποκαλύπτει το επενδυτικό του πλάνο για το πανέμορφο νησί που συνέδεσε το όνομά του με την οικογένεια Ωνάση. Ήδη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες και σε 2 με 3 χρόνια ο Σκορπιός θα αποκτήσει ένα πολυτελές συγκρότημα με spa, εστιατόρια και μαρίνα, εκθεσιακούς χώρους, αμφιθέατρο, ελικοδρόμιο, αγρόκτημα και πισίνες, ίσως την πρώτη υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχειακή μονάδα στην Ανατολική Μεσόγειο που θα λειτουργεί σε ιδιόκτητο νησί.

Ο Ριμπολόβλεφ στη συνέντευξή του υπογραμμίζει τον οικολογικό χαρακτήρα του έργου, με κύριο γνώμονα την αρμονική συνύπαρξη του κτίσματος με το καταπράσινο φυσικό περιβάλλον. Εκθειάζοντας τις ομορφιές του νησιού και τον αέρα ηρεμίας που αποπνέει, δηλώνει ότι αποτελεί το προσωπικό του καταφύγιο για να προσθέσει ότι πάντα απολαμβάνει την ελληνική φιλοξενία και το ζεστό καλωσόρισμα, όταν βρίσκεται στην κοντινή Λευκάδα.

Μια σύντομη αναδρομή στο πάλαι ποτέ νησί του Αριστοτέλη Ωνάση

Το νησί βρίσκεται μεταξύ Λευκάδας και Μεγαλονησίου και έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο τη δεκαετία του 1960 και μετά, με την αγορά του από τον Αρ. Ωνάση. Κατά τους ιστορικούς το νησί από την εποχή των Ενετών στο Ιόνιο περνά στα χέρια Λευκαδίων οινεμπόρων, στους οποίους παρέμεινε μέχρι να πουληθεί σε μια οικογένεια από το Δρυμώνα Λευκάδας το 1953. Δέκα χρόνια μετά, το 1963, αγοράζεται από τον Αρ. Ωνάση. Το όνομά του ήταν επιλογή του γιού του Αλέξανδρου, ο οποίος ήθελε να έχει ως κατοικίδιο έναν …σκορπιό! Μέσα σε 5 χρόνια το νησί μεταμορφώνεται, με κατασκευή δρόμων, μεταφορά άμμου στις παραλίες και φύτευση εκατοντάδων δέντρων.

Η χρυσή εποχή του νησιού ξεκινά μετά τον γάμο του Ωνάση με την Τζάκι Κένεντι το 1968, με αρχηγούς κρατών, πρωθυπουργούς και παγκόσμιας φήμης καλλιτέχνες να το επισκέπτονται. Το νησί απασχολεί από τότε τα διεθνή ΜΜΕ με πολλαπλά δημοσιεύματα ακόμα και μετά το θάνατο του μεγάλου Ναυτέλληνα.

Στον Σκορπιό βρίσκονται οι τάφοι του Αριστοτέλη Ωνάση, του γιου του Αλέξανδρου και της κόρης του Χριστίνας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.