Σήμερα η αποκάλυψη του νέου φωτισμού του Ιερού Βράχου

Σήμερα η αποκάλυψη του νέου φωτισμού του Ιερού Βράχου

158
Σήμερα η αποκάλυψη του νέου φωτισμού του Ιερού Βράχου

Στις 8 απόψε το βράδυ αποδίδεται το έργο που θα αναδείξει τον Ιερό Βράχο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού.

Πρόκειται για το πρώτο από μια σειρά έργων που θα πραγματοποιήσει το Υπουργείο Πολιτισμού για την αναβάθμιση της Ακρόπολης, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και παροχής υπηρεσιών. Το έργο είναι δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση και αποσκοπεί στο να φωτιστούν εκ νέου ο Βράχος, τα Τείχη, ο Παρθενώνας, τα Προπύλαια, ο Ναός της Αθηνάς Νίκης, το Ερέχθειο, το Θέατρο του Διονύσου, η Στοά του Ευμένους και το Διονυσιακό Ιερό. Η μελέτη περιλαμβάνει τον φωτισμό πέντε επιπλέον μνημείων, του μνημείου του Θρασύλλου, των Χορηγικών Κιόνων, του Ασκληπιείου και των σπηλαίων του Απόλλωνος και της Αγλαύρου / Κλεψύδρα, καθώς και του Ιερού της Αφροδίτης.

Η επιλογή δεν είναι τυχαία, καθώς η ανάθεση της υλοποίησης του έργου έχει δοθεί στην παγκοσμίου φήμης σχεδιάστρια φωτισμού Ελευθερία Ντεκώ.

Σύμφωνα με την υπουργό πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, «Η εικόνα της Ακρόπολης, του κορυφαίου μνημείου μας, αντικατοπτρίζει και εκπέμπει την εικόνα της χώρας. Αγαθή τύχη θέλησε τον στόχο μας αυτό να υιοθετήσει το Ίδρυμα Ωνάση».

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Αντώνης Παπαδημητρίου επεσήμανε ότι «Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, χρειάζεται να ξαναδούμε ως πολίτες του κόσμου τον Παρθενώνα πιο φωτεινό, πιο ευδιάκριτο και πιο παρηγορητικό. Στη σκοτεινή συγκυρία που αντιμετωπίζουμε, στην πανδημική κρίση που απειλεί να μας εγκλωβίσει, το φως μοιάζει να είναι ο ισχυρότερος συμβολισμός».

Είναι πλέον φανερό ότι η Αθήνα μετά και την ανακατασκευή της ιστορικής πλατείας Ομονοίας με την συνεισφορά του Κοινωφελους Ιδρυματος Α. Κ. Λασκαρίδη, εισέρχεται σε μια τροχιά ανανέωσης που μαζί με άλλες δράσεις, θα την καταστήσουν ως μία ανερχόμενη τουριστική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Η εκδήλωση θα παρουσιαστεί ζωντανά, σε live streaming, από τον ιστότοπο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού digitalculture.gov.gr, από το κανάλι YouTube του Ιδρύματος Ωνάση και σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1.

Φωτό: AussieActive/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.