Η βιοενέργεια κερδίζει έδαφος

Η βιοενέργεια κερδίζει έδαφος

135
Η βιοενέργεια κερδίζει έδαφος

O αμερικανικός commodity trader αγροτικών εμπορευμάτων, Βunge, και ο oil major ΒP ενώνουν τις δυνάμεις τους για την από κοινού σύσταση κοινοπραξίας βιοενέργειας στη Βραζιλία.

Είναι γεγονός ότι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα της Νότιας Αμερικής αποτελεί μία από τις ραγδαία αναπτυσσόμενες αγορές στον κόσμο για τα βιοκαύσιμα με τον Dev Sanyal, head of Alternative Energy να σημειώνει στο Reuters ότι «η Βραζιλία αποτελεί τη Σαουδική Αραβία των βιοκαυσίμων».

Η εν λόγω κοινοπραξία αναμένεται να αποτελέσει το μεγαλύτερο deal για τον κλάδο της βιοενέργειας στη Βραζιλία μετά την ίδρυση της Raízen από την Royal Dutch Shell και την Cosan το 2011.

Η βιοαιθανόλη που παράγεται από την ζάχαρη μέσω της μεθόδου της αλκοολικής ζύμωσης, αποτελεί ένα από τα πλέον αποδοτικά βιοκαύσιμα που είναι διαθέσιμα παγκοσμίως με τα GHG emissions από τη χρήση του να είναι 70% χαμηλότερα απ’ ότι με τα συμβατικά καύσιμα.

Η Βραζιλία αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά αιθανόλης ως καυσίμου για τις μεταφορές παγκοσμίως, με τη ζήτηση στη χώρα να εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ραγδαία τα επόμενα χρόνια, καθώς ήδη η πλειονότητα των οχημάτων είναι σε θέση να καταναλώνει το εν λόγω καύσιμο.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.