«Θύμα» του εμπορικού πολέμου η σόγια

«Θύμα» του εμπορικού πολέμου η σόγια

81
«Θύμα» του εμπορικού πολέμου η σόγια

Σειρά φορτίων σόγιας από τις ΗΠΑ άρχισαν να κατευθύνονται προς την Κίνα από τον περασμένο Ιούνιο, οπότε και οι ηγέτες των δύο χωρών συναντήθηκαν, γεγονός που σηματοδοτεί το θετικό κλίμα εν όψει των εμπορικών συνομιλιών των δύο πλευρών, οι οποίες θα διεξαχθούν στη Σαγκάη.

Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας περιόρισε δραστικά τις εξαγωγές σόγιας μετά την επιβολή δασμών 25% από το Πεκίνο στις εισαγωγές αμερικανικής σόγιας.

Ήδη από τις 19 Ιουλίου ξεκίνησαν οι εισαγωγές όχι μόνο σόγιας, αλλά και άλλων αγροτικών προϊόντων, όπως χοιρινό κρέας, σόργο και βαμβάκι, σύμφωνα και με έκθεση του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου.

Η αύξηση των εισαγωγών αμερικανικών προϊόντων εκ μέρους της Κίνας αποτυπώνει και τη συναίνεση των προέδρων Ντόναλντ Τραμπ και Σι Ζιπίνγκ κατά την πρόσφατη Σύνοδο των G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας τον περασμένο Ιούνιο. Οι συνομιλίες που έλαβαν χώρα στη Σαγκάη μεταξύ αξιωματούχων των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, όχι μόνο δεν έβγαλαν λευκό καπνό αλλά πριν λίγες ώρες  ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε την επιβολή επιπλέον δασμών 10% σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 300 δισ. δολαρίων.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.