Τραγικό καλοκαίρι για τα διαλυτήρια της Ν. Ασίας

Τραγικό καλοκαίρι για τα διαλυτήρια της Ν. Ασίας

1427
Τραγικό καλοκαίρι για τα διαλυτήρια της Ν. Ασίας

Τρεις εργάτες έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον έξι τραυμαυτίστηκαν σοβαρά μετά από διαρροή τοξικού αερίου σε πλοίο ασιατικών συμφερόντων, το οποίο διαλυόταν σε γιάρδα του Μπαγκλαντές, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΜΚΟ Shipbreaking Platform.

Πιο συγκεκριμένα, το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα χθες, Τετάρτη 31 Ιουλίου, σε εγκατάσταση στη πόλη-λιμάνι Τσιτταγκόνγκ.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της πόλης, οι οποίες ουσιαστικά επιβεβαίωσαν το περιστατικό, οι τρεις εργάτες εισέπνευσαν το επικίνδυνο αέριο χωρίς να έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Σημειώνεται ότι η τραγική είδηση έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά το θάνατο εργάτη σε άλλο διαλυτήριο της Τσιτταγκόνγκ κατά τη διάρκεια διάλυσης ενός containership (επίσης ασιατικών συμφερόντων), αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά τα ελλιπή μέτρα προστασίας τόσο για την ανθρώπινη ζωή όσο για το περιβάλλον στις γιάρδες της Νότιας Ασίας.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του Ιανουαρίου 2019 έως και τα τέλη του περασμένου Ιουνίου εκτιμάται ότι εστάλησαν συνολικά προς ανακύκλωση 374 πλοία, εκ των οποίων τα 156 οδηγήθηκαν σε διαλυτήρια του Μπαγκλαντές, αντιπροσωπεύοντας αύξηση κατά 67,74% συγκριτικά με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.