Σε πλοία 5ης γενιάς επενδύει ο όμιλος Grimaldi

Σε πλοία 5ης γενιάς επενδύει ο όμιλος Grimaldi

248
Σε πλοία 5ης γενιάς επενδύει ο όμιλος Grimaldi

Ο Όμιλος Grimaldi δημοσίευσε την Έκθεση Βιωσιμότητας για το 2018, περιγράφοντας τις οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιδόσεις του.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ξεπέρασε 3 δις ευρώ, με τα ενοποιημένα κέρδη να φτάνουν τα 212 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά τα κόστη λειτουργίας και διάθεσης, αυτά διοχετεύτηκαν κατά 2,1 δις ευρώ σε προμηθευτές, 400 εκατ. ευρώ σε μισθολογικά κόστη, 51 εκατ. ευρώ σε χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και 19 εκατ. ευρώ σε φόρους κτλ. Οι αποσβέσεις ανήλθαν σε 279 εκατ. ευρώ.

Ο στόλος που διαχειρίζεται ο όμιλος Grimaldi ανήλθε στο τέλος του 2018 σε 130 πλοία, εκ των οποίων τα 116 βρίσκονται στην κυριότητα της διαχειρίστριας, με μέσο όρο ηλικίας τα 13 έτη, σημαντικά μικρότερος σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά. Το βιβλίο παραγγελιών αριθμεί 18 πλοία, τα οποία ναυπηγούνται σε κινεζικά ναυπηγεία, 12 εκ των οποίων ανήκουν στην κατηγορία των υβριδικών ro-ro «Grimaldi Green 5th Generation» (GG5G), με το συνολικό κόστος των παραγγελιών να ξεπερνά το 1 δις δολάρια.

Τα πλοία GG5G θα αποτελέσουν τα πρώτα υβριδικά πλοία αυτής της κατηγορίας, τα οποία θα χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα εν πλω και ηλεκτρική ενέργεια κατά την παραμονή τους σε λιμάνια, προκειμένου να επιτυγχάνουν την μηδενική εκπομπή αερίων.

Φωτό:  Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.