Κερδοφορία εν μέσω ανησυχιών για την Airbus

Κερδοφορία εν μέσω ανησυχιών για την Airbus

89
Κερδοφορία εν μέσω ανησυχιών για την Airbus

Ο Ευρωπαίος κατασκευαστής αεροσκαφών Airbus είδε τα κέρδη του κατά το β’ τρίμηνο του έτους να φτάνουν τα $2,2 δις, αυξημένα κατά 72%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους.

Παράλληλα, τα έσοδα της εταιρείας για το ίδιο διάστημα άγγιξαν τα $18,32 εκατ., σημειώνοντας επίσης σημαντική αύξηση κατά 23%.

Παρά το γεγονός ότι οι οικονομικές επιδόσεις της Airbus ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, ο CEO της εταιρείας, Guillaume Faury, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου από τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις ενός hard Brexit αλλά και από τις συνέπειες της εφαρμογής πολιτικών εμπορικού προστατευτισμού από πλευράς των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο κ. Faury σημείωσε ότι η πιθανότητα εξόδου του ΗΒ από την ΕΕ είναι πλέον αρκετά μεγάλη και κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να προετοιμαστούν κατάλληλα. Παράλληλα, υπογράμμισε τις αμερικανικές απειλές για την επιβολή κυρώσεων σε ευρωπαϊκής κατασκευής αεροσκάφη σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «οι εμπορικοί πόλεμοι αυξάνονται σε όλο τον κόσμο και δεν πιστεύουμε ότι αυτό είναι κάτι που ωφελεί την βιομηχανία ούτε και τους καταναλωτές».

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.