Θετικές προσδοκίες για την αγορά των εμπορευματοκιβωτίων

Θετικές προσδοκίες για την αγορά των εμπορευματοκιβωτίων

144
Θετικές προσδοκίες για την αγορά των εμπορευματοκιβωτίων

H παγκόσμια αγορά εμπορευματοκιβωτίων άγγιξε σε συνολική αξία τα $9,29 δις το 2017 και εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα $12,08 δις έως το 2023, σημειώνοντας ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 4,5%, όπως αναφέρεται σε πρόσφατη έκθεση της Allied Market Research.

Η Allied Market Research σημειώνει ως κύριες συνιστώσες για αυτήν την αναπτυξιακή δυναμική, την ενίσχυση του διά θαλάσσης εμπορίου, την αυξανόμενη ανάγκη για μεταφορικές υπηρεσίες, αλλά και την ανάπτυξη των βιομηχανικών εγκαταστάσεων παγκοσμίως. Ωστόσο, η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή της Ευρώπης και της Ασίας-Ειρηνικού ενδεχομένως αποτελέσει τροχοπέδη για την περαιτέρω μεγέθυνση της αγοράς.

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη των εμπορευματοκιβωτίων, ο τομέας των μικρότερων (20 ποδών) αντιπροσώπευσε περίπου το 1/3 της αγοράς το 2017, ενώ αντίστοιχα αυτός των μεγαλύτερων (40 ποδών) εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην γενικότερη ανάπτυξη της αγοράς με ετήσιο ρυθμό 4,9% μεταξύ 2017-2023.

Τέλος, αναφορικά με το είδος του εμπορευματοκιβωτίου, σε αυτά της αποθήκευσης και μεταφοράς ξηρών φορτίων ανήκε η μερίδα του λέοντος της αγοράς (1/4) το 2017 σε όρους εσόδων.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.