Σε πτώση οι ρωσικές εξαγωγές θερμικού άνθρακα

Σε πτώση οι ρωσικές εξαγωγές θερμικού άνθρακα

73
Σε πτώση οι ρωσικές εξαγωγές θερμικού άνθρακα

Την μεγαλύτερη πτώση κατά το τελευταίο δεκάμηνο σημείωσαν οι εξαγωγές θερμικού άνθρακα της Ρωσίας τον περασμένο Μάιο, ως απόρροια της μειωμένης ζήτησης και των αυξημένων τιμών στις εισαγωγές ρωσικού θερμικού άνθρακα από την Ευρώπη. Οι εξαγωγές θερμικού άνθρακα της Ρωσίας ανήλθαν σε 13,62 εκατ. τόνους τον περασμένο Μάιο, μείωση κατά 4,3% σε σχέση με τον Μάιο του 2018.

Η παραγωγή άνθρακα στην Ρωσία εκτιμάται ότι μειώθηκε κατά 15% τον περασμένο Ιούνιο, συγκριτικά με πέρυσι, λόγω των αυξημένων αποθεμάτων στην χώρα, ενώ σημαντική μείωση στην παραγωγή προβλέπεται και για τον Ιούλιο. Επιπλέον, για τα επόμενα χρόνια αναμένεται πτώση των ρωσικών εξαγωγών θερμικού άνθρακα προς την Ευρώπη, καθώς οι χώρες της τελευταίας στρέφουν το ενδιαφέρον τους προς καθαρότερες μορφές ενέργειας, ενώ υπάρχει έντονος ανταγωνισμός από την Κολομβία και τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, παρά το γεγονός ότι οι Ρώσοι παραγωγοί άνθρακα στοχεύουν προς την ευρωπαϊκή αγορά, συγχρόνως ενισχύουν τις προσπάθειές τους για να αποκτήσουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σε συγκεκριμένες ασιατικές αγορές όπως αυτές της Νότιας Κορέας και της Ταϊβάν.

Φωτό: Pixabay

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.