Προς ένα emission-free μέλλον

Προς ένα emission-free μέλλον

532
Προς ένα emission-free μέλλον

Το «Τellus», το μεγαλύτερο υβριδικό car ferry της Σουηδίας, αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει τα ταξίδια του, όπως ενημέρωσε η εταιρεία τεχνολογίας Danfoss Editron.

Το «Τellus», την ναυπήγηση και παράδοση του οποίου ανέλαβαν τα ναυπηγεία Baltic Workboats, έχει μήκος 100 μέτρων και μεταφορική ικανότητα 297 επιβατών και 80 αυτοκινήτων. Παράλληλα, θα εκτελεί ταξίδια στην 1,8 χλμ. διαδρομή Gullmarsleden, που συνδέει τις πόλεις Uddevalla και Lysekil.

Όπως τόνισε ο Jani Hartikka, Project Manager της Danfoss Editron, ήδη παρόμοια ferries εκτελούν ταξίδια σε Νορβηγία και Φινλανδία με την Σουηδία να κινείται πλέον, επίσης, προς την ίδια κατεύθυνση. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο εξηλεκτρισμός της ναυτιλιακής βιομηχανίας αποτελεί μια νέα τάση, η οποία θα ενισχυθεί καθώς αυξάνονται οι πιέσεις για την μείωση των αέριων εκπομπών από τα πλοία.

Aπό την πλευρά του ο Peter Peterberg, Environmental Coordinator του υπουργείου Μεταφορών της Σουηδίας, ανέφερε ότι στα πλάνα του υπουργείου είναι η αναβάθμιση του σουηδικού στόλου με υβριδικά και ηλεκτρικά συστήματα τα οποία κινούνται προς την κατεύθυνση των μηδενικών εκπομπών ρύπων.

c6a7bbc5d8ca1530ae645e17e5da6f94

Φωτό: Danfoss Editron

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.