Σε τροχιά μείωσης οι επιθέσεις εναντίον πλοίων στην Ασία

Σε τροχιά μείωσης οι επιθέσεις εναντίον πλοίων στην Ασία

86
Σε τροχιά μείωσης οι επιθέσεις εναντίον πλοίων στην Ασία

Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2019 καταγράφηκαν 28 περιστατικά επιθέσεων σε πλοία στις θάλασσες της Ασίας. Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό περιστατικών που έχει σημειωθεί εδώ και δεκατρία χρόνια, σύμφωνα με το ReCaap.

Συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2018, παρατηρείται μείωση των περιστατικών επιθέσεων σε πλοία κατά 32%, μία εξέλιξη που συνιστά σοβαρή ένδειξη βελτίωσης των συνθηκών ασφαλείας για τους ναυτικούς και τα πλοία που διαπλέουν τις θάλασσες της Ασίας.

Να σημειωθεί, ότι ορισμένα περιστατικά επιθέσεων σε πλοία εξελίχθηκαν σε ομηρία ναυτικών, θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο την ζωή των πληρωμάτων. Πλέον πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό της 18ης Ιουνίου, όταν άνδρες που επέβαιναν σε δύο εμφανιζόμενα ως αλιευτικά σκάφη επιτέθηκαν και κατέλαβαν πλοίο στα ανοικτά των ακτών της Lahad Datu στην επαρχία Σαμπά της Μαλαισίας, θέτοντας υπό ομηρία εννέα ναυτικούς και απαιτώντας την καταβολή λύτρων για την απελευθέρωσή τους.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.