Ινδονησία: Στόχος η μεταλλευτική αυτάρκεια

Ινδονησία: Στόχος η μεταλλευτική αυτάρκεια

50
Ινδονησία: Στόχος η μεταλλευτική αυτάρκεια

Η Ινδονησία εξετάζει το ενδεχόμενο να επενδύσει αρκετά δις για την κατασκευή χυτηρίων αλουμινίου και νικελίου στην προσπάθειά της για πλήρη μεταλλευτική επάρκεια.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η κρατική PT Indonesia Asahan Aluminium αναμένεται να επενδύσει περίπου $10 δις τα επόμενα πέντε έτη για την ανάπτυξη χυτηρίων και μονάδων εξόρυξης προκειμένου να μειώσει τις εισαγωγές της σε μέταλλα.

Η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας με την κίνηση αυτή προσβλέπει στην αναδιάρθρωση του μεταλλευτικού της κλάδου, καθιστώντας υποχρεωτική για τις κυριότερες εταιρείες εξόρυξης την κατασκευή νέων μονάδων. Αυτό μάλιστα πρόκειται να συμβεί μετά από αρκετές δεκαετίες, κατά την διάρκεια των οποίων η εγχώρια ζήτηση καλυπτόταν από ακριβές εισαγωγές.

Να σημειωθεί, ότι η κυβέρνηση της Ινδονησίας απαγόρευσε τις εξαγωγές μεταλλευτικών πρώτων υλών, όπως βωξίτη και νικελίου, μεταξύ 2014 και 2016, ενώ το 2017 «χαλάρωσε» τους περιορισμούς αυτούς προκειμένου οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο να προβούν στην ανάπτυξη νέων υποδομών.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.