Άδηλο το μέλλον της Alitalia

Άδηλο το μέλλον της Alitalia

169
Άδηλο το μέλλον της Alitalia

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την διάσωση του εθνικού αερομεταφορέα της Ιταλίας, της Alitalia, η οποία τα τελευταία χρόνια συσσωρεύει συνεχείς ζημίες και βρίσκεται υπό καθεστώς χρεοκοπίας για δεύτερη φορά εντός δέκα ετών.

Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες έχει αναληφθεί μία νέα πρωτοβουλία διάσωσης της Alitalia στην οποία εμπλέκονται ο ιταλικός κρατικός όμιλος Ferrovio dello Stato Italiane (FS Italiane), η αμερικανική αεροπορική Delta Air Lines, το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας, καθώς και η εταιρεία Atlantia (εταιρεία εκμετάλλευσης διοδίων και διαχείρισης των ιταλικών αυτοκινητοδρόμων), η οποία ανήκει στην επιχειρηματική οικογένεια της Benetton.

Σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά μέσα, η Atlantia με ένα ποσό της τάξης των €300 εκ. θα αποκτήσει ποσοστό 30% σε μία νέα holding εταιρεία, με το υπόλοιπο ποσοστό να βρίσκεται στα χέρια της Ferrovie και του ιταλικού υπουργείου.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο σε δηλώσεις του εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα πρωτοβουλία διάσωσης της Alitalia αυτήν την φορά θα έχει θετική έκβαση.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.