Το Σουέζ μοχλός ανάπτυξης για την Αίγυπτο

Το Σουέζ μοχλός ανάπτυξης για την Αίγυπτο

189
Το Σουέζ μοχλός ανάπτυξης για την Αίγυπτο

Με στόχο να προσελκύσει ολοένα και περισσότερα πλοία τόσο προς τους λιμένες της χώρας όσο και στην Διώρυγα του Σουέζ, η κυβέρνηση της Αιγύπτου ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο εκπτώσεων και προσφοράς κινήτρων για τα πλοία της liner ναυτιλίας.

Συγκεκριμένα, σε όσα πλοία προσεγγίζουν λιμένες της Αιγύπτου και διέρχονται από την Διώρυγα του Σουέζ θα παρέχεται έκπτωση έως και 45% στα τέλη των βοηθητικών μέσων ναυσιπλοΐας και στα φαρικά τέλη.

Μεταξύ των νέων πρωτοβουλιών της αιγυπτιακής κυβέρνησης περιλαμβάνεται η μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών προκειμένου να καθίσταται απλούστερη η διαδικασία μεταφορτώσεως εμπορευματοκιβωτίων.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Οικονομικής Ζώνης της Διώρυγας του Σουέζ, Mohab Mamish, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας στοχεύει να αυξήσει τις επενδύσεις για την ανάπτυξη της Οικονομικής Ζώνης σε $55 δις τα επόμενα 15 χρόνια.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.