Σρι Λάνκα: Κορυφαίος εξαγωγέας κανέλας

Σρι Λάνκα: Κορυφαίος εξαγωγέας κανέλας

123
Σρι Λάνκα: Κορυφαίος εξαγωγέας κανέλας

Η Σρι Λάνκα έχει αναδειχθεί στον μεγαλύτερο εξαγωγέα κανέλας στον κόσμο, σύμφωνα με το «Cinnamon Market Growth, Trends and Forecast 2019-2024» της  Research And Markets.com.

Όπως προκύπτει από την εν λόγω έρευνα, η ζήτηση για κανέλα της Σρι Λάνκα έχει αυξηθεί σημαντικά, ιδιαίτερα, από το Μεξικό, τις ΗΠΑ, το Περού, την Βολιβία, την Χιλή και την Γουατεμάλα. Από την ίδια έρευνα προκύπτει, επιπλέον, ότι η Σρι Λάνκα είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός κανέλας παγκοσμίως.

Να σημειωθεί ότι οι χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού είναι κορυφαίες στην παραγωγή κανέλας, με την Ινδονησία μόνο να αντιπροσωπεύει το 40% της παγκόσμιας παραγωγής. Πιο συγκεκριμένα, το 2018 η Ινδονησία αναδείχθηκε ως ο μεγαλύτερος παραγωγός κανέλας στον κόσμο, ακολουθούμενη από την Κίνα, το Βιετνάμ και τη Σρι Λάνκα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Xinhua, η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα έχει λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για την περαιτέρω αύξηση της παραγωγής κανέλας στην χώρα με στόχο την αύξηση των εξαγωγών προς τις διεθνείς αγορές.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.