Πώς διαμορφώθηκαν οι εισαγωγές βασικών εμπορευμάτων της Κίνας

Πώς διαμορφώθηκαν οι εισαγωγές βασικών εμπορευμάτων της Κίνας

61
Πώς διαμορφώθηκαν οι εισαγωγές βασικών εμπορευμάτων της Κίνας

Κατά την διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2019 η Κίνα κατέγραψε αύξηση των εισαγωγών της σε βασικά εμπορεύματα.

Συγκεκριμένα, αύξηση της τάξης του 8,8% σημειώθηκαν στις κινεζικές εισαγωγές αργού πετρελαίου, αγγίζοντας τους 245 εκατ. τόνους, ενώ 11,6% ήταν η αύξηση στις εισαγωγές φυσικού αερίου, οι οποίες ανήλθαν σε 46,92 εκατ. τόνους.

Οι εισαγωγές άνθρακα αυξήθηκαν κατά 5,8% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, φτάνοντας τους 154 εκατ. τόνους.

Ωστόσο μείωση της τάξης του 5,9% και του 14,7% σημειώθηκε στις εισαγωγές σιδηρομεταλλευμάτων και σόγιας, αντίστοιχα. Οι συνολικές εισαγωγές της Κίνας σε σιδηρομετάλλευμα ανήλθαν σε 499 εκατ. τόνους, ενώ σε σόγια περίπου τους 38,27 εκατ. τόνους τους πρώτους έξι μήνες του 2019.

Σε ό,τι αφορά το λιμάνι της Σαγκάης, το μεγαλύτερο λιμάνι της Κίνας και συγχρόνως το μεγαλύτερο λιμένα διακίνησης containers παγκοσμίως, κατά την διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2019 εκτιμάται ότι μέσω αυτού διακινήθηκαν 21,54 εκατ. TEUs, αύξηση κατά 5,1% συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Xinhua, το συνολικό εξωτερικό εμπόριο της Κίνας το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους άγγιξε τα $2,14 τρις, αύξηση κατά 3,9% σε σχέση με πέρυσι.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.