Οι κινήσεις των ναυλωτών ενόψει 2020

Οι κινήσεις των ναυλωτών ενόψει 2020

404
Οι κινήσεις των ναυλωτών ενόψει 2020

Μία από τις μεγαλύτερες μεταλλευτικές εταιρείες στον κόσμο, η αυστραλιανή BHP Billiton, αποδεικνύει την πράσινη κουλτούρα της, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου αυξάνονται οι φωνές για μείωση των επιβλαβών αέριων εκπομπών όχι μόνο από τις μεταφορές αλλά και από άλλους κλάδους παραγωγής.

Ειδικότερα ο αυστραλιανός κολοσσός, ανακοίνωσε την Παρασκευή 12 Ιουλίου ότι προκήρυξε τον πρώτο διαγωνισμό παγκοσμίως για την μεταφορά περίπου 27 εκατ. τόνων iron ore με πλοία που θα καταναλώνουν LNG.

Στη σχετική ανακοίνωση της BHP αναφέρεται ότι τα πλοία που καταναλώνουν LNG είναι σε θέση να μειώνουν τις εκπομπές NOx και SOX και κατά συνέπεια τα επίπεδα εκπομπών CO2 έως ότου άλλες επιλογές είναι διαθέσιμες στο μέλλον.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο κ. Rashpal Bhatti, vice president for maritime and supply chain excellence της BHP, τόνισε ότι η εταιρεία του αναγνωρίζει τον εποπτικό της ρόλο συνεργαζόμενη στενά με τους πελάτες και τους προμηθευτές της για την μείωση των αέριων ρύπων καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραγωγικής της διαδικασίας.

Σημειωτέων ότι η αυστραλιανή εταιρεία υπήρξε «ένθερμος» υποστηρικτής του ΙΜΟ για την εφαρμογή του sulphur cap από 1/1/2020.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.