Ο ΙΜΟ καταδικάζει τις επιθέσεις στον Περσικό

Ο ΙΜΟ καταδικάζει τις επιθέσεις στον Περσικό

78
Ο ΙΜΟ καταδικάζει τις επιθέσεις στον Περσικό

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) με τον πλέον επίσημο τρόπο καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ και την Θάλασσα του Ομάν.

Το Συμβούλιο του Οργανισμού εξέφρασε την ανησυχία του ως προς τους όρους ασφαλούς ναυσιπλοΐας αλλά και τους κινδύνους για το περιβάλλον από τα πρόσφατα γεγονότα στον Κόλπο, ενώ κάλεσε τόσο τα flag states, όσο και τους πλοιοκτήτες και τους operators να αναθεωρήσουν τα μέτρα ασφαλείας τους στην ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ, Κίτακ Λιμ, τόνισε ότι οι επιθέσεις σε πλοία και τα πληρώματά τους, που ειρηνικά δραστηριοποιούνται σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, είναι απαράδεκτες. Ο ίδιος προσέθεσε ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να εργαστούν από κοινού προκειμένου να βρουν τόσο βιώσιμες λύσεις για ασφαλή ναυσιπλοΐα σε όλες τις θάλασσες του κόσμου, όσο και λύσεις που θα διασφαλίζουν την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. «Το οφείλουμε στη βιομηχανία μας, η οποία είναι απαραίτητη για τον κόσμο και τους ναυτικούς μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στον απόηχο της γενικότερης κλιμάκωσης της διαμάχης του Ιράν με γείτονες του αλλά και με τις ΗΠΑ, εχθές ο Πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι το αμερικανικό αποβατικό ελικοπτεροφόρο πλοίο «USSBoxer» κατέρριψε ιρανικό drone, το οποίο πέταγε σε απόσταση 914 μέτρων από το πλοίο. Ωστόσο, ο υφυπουργός Άμυνας του Ιράν, Αμπάς Αρακτσί, διέψευσε το γεγονός.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.