Συμφωνία δις για την DP World

Συμφωνία δις για την DP World

163
Συμφωνία δις για την DP World

Η DP World, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης τερματικών σταθμών παγκοσμίως, εξαγόρασε πρόσφατα την Topaz Energy and Marine, έναντι $1,08 δις.

Η Topaz Energy and Marine διαχειρίζεται offshore support vessels παρέχοντας ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών, καθώς και καινοτομίες λύσεις logistics στην ενεργειακή αγορά. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στις αγορές της Κασπίας Θάλασσας, της Μέσης Ανατολής και της Δυτικής Αφρικής, διαθέτοντας έναν στόλο από 120 πλοία, ενώ συνεργάζεται με ενεργειακούς κολοσσούς, όπως η BP, η Exxon Mobil και η Saudi Aramco.

Μέσω της εξαγοράς η DP World στοχεύει στην ενίσχυση της παρουσίας της στην παγκόσμια αγορά των logistics, καθώς και στην παροχή ναυτιλιακών υπηρεσιών, όπως ρυμουλκήσεις, επιθεωρήσεις και αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτων αναγκών σε πλοία.

Για την χρηματοδότηση της εν λόγω εξαγοράς, η DP World ανέθεσε σε τράπεζες-κολοσσούς να συγκεντρώσουν κεφάλαια ύψους $1 δις από την έκδοση ομολόγου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η DP World, ανέθεσε στις Citigroup Inc., Dubai Islamic Bank PJSC και Standard Chartered Plc να εντατικοποιήσουν τις συναντήσεις τους με υποψήφιους επενδυτές στο Λονδίνο, το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη από τις 10 Ιουλίου.

Παράλληλα η διαχειρίστρια εταιρεία λιμένων με έδρα το Ντουμπάι σχεδιάζει να εκδώσει ισλαμικό ομόλογο 10ετούς διάρκειας, ενώ στα πλάνα της είναι η έκδοση ομολόγων συμβατικής αξίας με μακροχρόνιο ορίζοντα και για το σκοπό αυτό έχει επιλέξει ως ανάδοχες τράπεζες τις Barclays Plc, Deutsche Bank AG, Emirates NBD Capital, First Abu Dhabi Bank PJSC και HSBC Holdings Plc.

Φωτό: DP World

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.