Ψήφος εμπιστοσύνης στα scrubbers για την Scorpio Group

Ψήφος εμπιστοσύνης στα scrubbers για την Scorpio Group

198
Ψήφος εμπιστοσύνης στα scrubbers για την Scorpio Group

Η Scorpio Group προχώρησε σε μαζικές παραγγελίες για την τοποθέτηση scrubbers στα πλοία της από την Pacific Green Technologies Group. Συγκεκριμένα, οι παραγγελίες αφορούν 23 συστήματα scrubbers, υβριδικού τύπου, με δυνατότητα μετατροπής σε κλειστού τύπου στο μέλλον, τα οποία φέρουν την ονομασία ENVI-Marine.

Αρχικά η Scorpio Tankers προχώρησε σε παραγγελίες για 14 ENVI-Marine systems, συνολικής αξίας $20,3 εκατ., τα οποία εκτιμάται ότι θα τοποθετηθούν εντός του 2020 σε δεξαμενόπλοια που κατέχει ή διαχειρίζεται η ίδια. Οι εν λόγω παραγγελίες αποτελούν συνέχεια των παραγγελιών του περασμένου Δεκεμβρίου από την Scorpio Tankers οι οποίες αφορούσαν 52 συστήματα scrubbers.

Στην συνέχεια η Scorpio Bulkers Inc. προέβη σε παραγγελία για 9 ENVI-Marine systems, συνολικής αξίας $13 εκατ.. Να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο του 2018 η εν λόγω εταιρεία είχε παραγγείλει άλλα 28 scrubbers για τα bulk carriers της.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.