Νέα αεροσκάφη για την Air China

Νέα αεροσκάφη για την Air China

149
Νέα αεροσκάφη για την Air China

Η Air China, ο εθνικός αερομεταφορέας της Κίνας, προτίθεται να αγοράσει από την Airbus 20 αεροσκάφη της οικογένειας A350-900, συνολικής αξίας $6,54 δις.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η Κίνα διαθέτει ήδη δέκα τέτοιου τύπου αεροσκάφη, ενώ αναμένεται να παραλάβει τα επιπλέον 20 την περίοδο 2020-2022. Με την παραλαβή των νέων αεροσκαφών εκτιμάται ότι θα αυξηθούν οι μεταφορικές δυνατότητες του ομίλου της Air China κατά 9,7%.

Οι παραπάνω παραγγελίες αναμένεται ότι θα τονώσουν το βιβλίο παραγγελιών της ευρωπαϊκής Airbus για ευρείας ατράκτου αεροσκάφη, καθώς έχει να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από μέρους της αμερικανικής Boeing. Η τελευταία κατά την διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2019 δέχθηκε παραγγελίες για συνολικά 61 ευρείας ατράκτου αεροσκάφη, έναντι των 35 που έχει δεχτεί η Airbus.

Βέβαια οι συνολικές παραγγελίες για αεροσκάφη από την Boeing φαίνεται να έχουν σημειώσει πτώση κατά 37% το πρώτο εξάμηνο του 2019, ως απόρροια των αεροπορικών δυστυχημάτων που είχαν σημειωθεί με τα αεροσκάφη της τύπου 737 MAX σε Ινδονησία και Αιθιοπία.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.