Νέο ρεκόρ για ship-to-ship ανεφοδιασμό

Νέο ρεκόρ για ship-to-ship ανεφοδιασμό

134
Νέο ρεκόρ για ship-to-ship ανεφοδιασμό

Η ολλανδική Titan LNG ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε επιτυχώς ship-to-ship ανεφοδιασμό με ποσότητα LNG, της τάξης των 3.000 μετρικών τόνων, τη μεγαλύτερη ποσότητα με την οποία έχει ανεφοδιασθεί πλοίο μέχρι σήμερα μέσω αυτής της οδού.

Η ομάδα της Titan LNG, η οποία δραστηριοποιείται στους εφοδιασμούς των πλοίων με LNG, καθώς και στην διαχείριση σταθμών ανεφοδιασμού, κατάφερε να εφοδιάσει το νέο crane ship «Sleipnir» της Heerema με LNG μέσω του πλοίου «Coral Fraseri».

Συγκεκριμένα, το «Coral Fraseri», το οποίο ναυλώθηκε για την συγκεκριμένη εργασία από την Titan LNG, εφοδιάστηκε αρχικά με LNG από τον τερματικό σταθμό SLNG στην Σιγκαπούρη πραγματοποιώντας στην συνέχεια ship-to-ship ανεφοδιασμό στα ανοιχτά της Σουμάτρα.

Όπως επισημαίνεται και στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Titan LNG, η χρήση του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου χαίρει ολοένα και μεγαλύτερης αποδοχής από την παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά, ενώ παράλληλα σημειώνεται ότι τα εμπόδια για την επιτυχή υιοθέτηση των επικείμενων διεθνών περιβαλλοντικών κανονισμών φαίνεται σταδιακά να ξεπερνιούνται.

Φωτό: Titan LNG

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.