H CMA CGM «επιστρέφει» στον Περσικό

H CMA CGM «επιστρέφει» στον Περσικό

95
H CMA CGM «επιστρέφει» στον Περσικό

Οι liners φαίνεται να εκφράζουν την συγκρατημένη ανησυχία τους για τις εξελίξεις στον Περσικό Κόλπο. Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η CMA CGM με δεδομένο το τεταμένο κλίμα στη περιοχή και τις ανησυχίες για μια πιθανή σύρραξη, στην οποία να υπάρχει εμπλοκή του Ιράν με άλλα κράτη, αύξησε τα μέτρα ασφαλείας της.

Σημειώνεται ότι πέρυσι η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, είχε διακόψει την επιχειρηματική της δραστηριότητα στο Ιράν μετά την επιβολή κυρώσεων της Ουάσιγκτον, με τον Rodolphe Saade, CEO της εταιρείας, να σημειώνει ότι πλέον πλοία της εταιρείας θα ξεκινήσουν εκ νέου πλόες στον Κόλπο, αλλά λαμβάνοντας ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας.

Προ ολίγων ημερών οι κορυφαίοι της ναυτιλίας γραμμών, όπως A.P. Moller-Maersk, Mediterranean Shipping Co (MSC), CMA CGM και η γερμανική Hapag-Lloyd, ενημέρωσαν τους πελάτες τους ότι αυξάνουν το κόστος μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατά $36/TEU εξαιτίας των αυξημένων ασφαλίστρων λόγω των πρόσφατων γεγονότων στα Στενά του Ορμούζ.

Τέλος, ο CEO της CMA CGM ανέφερε στο Reuters ότι οι επιδόσεις της εταιρείες του μπορούν να χαρακτηριστούν ως ικανοποιητικές κατά το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, παρά την κρίση στη Μ. Ανατολή και τις εμπορικές διενέξεις ΗΠΑ-Κίνας, με δεδομένο ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 36,9%, αγγίζοντας τα $7,41 δις.

Φωτό; Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.