Η Confitarma υπέρ μέτρων στήριξης του ιταλικού στόλου

Η Confitarma υπέρ μέτρων στήριξης του ιταλικού στόλου

46
Η Confitarma υπέρ μέτρων στήριξης του ιταλικού στόλου

Ο Πρόεδρος της Confitarma, κ. Mario Mattioli, σε ομιλία του σε ημερίδα με αντικείμενο «Shipping: Innovation & Finance» έθεσε ως κυρίαρχη προτεραιότητα την άμεση άρση των προβλημάτων που δημιουργεί η γραφειοκρατία, προκειμένου ο ιταλικός στόλος να διατηρήσει την θέση και την ανταγωνιστικότητά του διεθνώς.

Ο κ. Mattioli ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «εάν επιθυμούμε να βελτιώσουμε το σύστημα, αυτό δεν μπορεί να συμβεί με παλαιούς και απαρχαιωμένους κανόνες και νόμους». Επιπλέον, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα ύπαρξης διαλόγου μεταξύ του ιταλικού κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι σχέσεις των οποίων παραμένουν προβληματικές το τελευταίο διάστημα.

Επιπρόσθετα, ο επικεφαλής των Ιταλών εφοπλιστών σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας συνεργασιών μεταξύ των ιταλικών ναυτιλιακών εταιρειών, προκειμένου να καταφέρουν να ξεφύγουν από τον χαρακτήρα της μικρομεσαίας επιχείρησης και να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο διεθνώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Τέλος, επιβεβαίωσε την κοινή πεποίθηση της ιταλικής ναυτιλιακής κοινότητας, ότι οι κρατικές πολιτικές δημιουργίας cluster θα πρέπει να αφορούν και να καλύπτουν το σύνολο της θαλάσσιας οικονομικής δραστηριότητας και όχι να αναλώνονται σε επιμέρους κλάδους.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.