Η Αίγυπτος επενδύει στους λιμένες της

Η Αίγυπτος επενδύει στους λιμένες της

109
Η Αίγυπτος επενδύει στους λιμένες της

Ο υπουργός μεταφορών της Αιγύπτου, κ. Kamel Al-Wazir, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του τερματικού σταθμού πολλαπλών χρήσεων στο λιμάνι της Δαμιέττης, στο βορειοανατολικό τμήμα της Αιγύπτου. Το συνολικό κόστος του έργου ανήλθε σε 72,34 εκατ. ευρώ.

Ο νέος τερματικός σταθμός περιλαμβάνει μία ζώνη έκτασης 50.000 τετραγωνικών χλμ. και μία αποβάθρα μήκους 630 μ. και πλάτους 17 μ., ενώ μέσω του τερματικού σταθμού εκτιμάται ότι θα διακινούνται σε ετήσια βάση 4 εκατ. τόνοι εμπορευμάτων.

Επιπλέον, ο συγκεκριμένος τερματικός σταθμός είναι εξοπλισμένος με συστήματα που συμβάλλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πλοίων και των φορτίων, όπως συστήματα εφοδιασμού των πλοίων με ηλεκτρική ενέργεια, εγκαταστάσεις υποδοχής για τα απόβλητα των πλοίων κ.ά.

Σύμφωνα με τον κ. Al-Wazir, η δημιουργία του τερματικού σταθμού πολλαπλών χρήσεων στο λιμάνι της Δαμιέττης θα συμβάλλει μεταξύ άλλων στη μείωση του χρόνου αναμονής των πλοίων στη «ράδα», στην αύξηση του όγκου των διαχειριζόμενων φορτίων, καθώς και στην προσέγγιση πλοίων μεγάλης χωρητικότητας έως και 14.000 TEUs.

Το παραπάνω έργο, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, αποτελεί μέρος της πολιτικής της Αιγύπτου να εκσυγχρονίσει το λιμενικό της σύστημα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.