Στροφή στο LNG για την Royal Caribbean

Στροφή στο LNG για την Royal Caribbean

526
Στροφή στο LNG για την Royal Caribbean

Η Royal Caribbean Cruises και τα φινλανδικά ναυπηγεία Meyer Turku υπέγραψαν συμφωνία για την ναυπήγηση ενός νέου κρουαζιερόπλοιου για την Royal Caribbean, το οποίο θα αποτελέσει το τρίτο της κατηγορίας Icon Class.

Η Meyer Turku έχει αναλάβει τη ναυπήγηση των τριών πρώτων κρουαζιεροπλοίων κατηγορίας Icon Class της Royal Caribbean, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρεία το 2022, το 2024 και το 2025, αντίστοιχα.

Τα πλοία θα έχουν χωρητικότητα 200.000 τόνους περίπου, έκαστο, ενώ θα καταναλώνουν ως καύσιμο LNG.

Ο κ. Harri Kulovaara, Executive Vice President for Maritime & Newbuilding for Royal Caribbean Cruises, τόνισε ότι στόχος για την Royal Caribbean είναι να αναβαθμίσει την εμπειρία κρουαζιέρας για τους επιβάτες της ναυπηγώντας πλοία τα οποία είναι τεχνολογικά προηγμένα και συγχρόνως φιλικά προς το περιβάλλον.

Από την μεριά τους τα φινλανδικά ναυπηγεία αναφέρθηκαν στην μακροχρόνια συνεργασία τους με την Royal Caribbean, καθώς και στο γεγονός ότι οι παραγγελίες για νέα πλοία που έχουν λάβει από την Royal Caribbean έχουν συμβάλει στην ενίσχυση του βιβλίου παραγγελιών τους έως το 2025.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.