Ελπίδες για ανάκαμψη του παγκόσμιου εμπορίου

Ελπίδες για ανάκαμψη του παγκόσμιου εμπορίου

109
Ελπίδες για ανάκαμψη του παγκόσμιου εμπορίου

Στο τελευταίο Container Forecaster της, η Drewry υπογραμμίζει την ανησυχία της για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης εν μέσω εμπορικών διενέξεων μεταξύ ΗΠΑ- Κίνας, γεωπολιτικών εντάσεων σε διάφορα μέρη του πλανήτη, καθώς και διεθνών περιβαλλοντικών προκλήσεων.

Τα παραπάνω δεδομένα -και όχι μόνο- οδήγησαν την Drewry να υποβαθμίσει τις προβλέψεις της για την παγκόσμια διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων μέσω λιμένων στο 3% για το 2019, συγκριτικά με την προηγούμενη πρόβλεψή της που έκανε λόγο για αύξηση 3,9%.

Ο κ. Simon Heaney, Senior Manager, Container Research της Drewry και εκδότης του Container Forecaster, επεσήμανε ότι «παραμένουμε αισιόδοξοι ότι το παγκόσμιο εμπόριο θα ανακάμψει το 2020, αλλά η ανάκαμψη θα εξαρτηθεί κατά ένα σημαντικό μέρος από εξελίξεις που δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο των container carriers».

Ο ίδιος προσέθεσε ότι η ανάπτυξη του εμπορίου σαφώς θα παρεμποδιστεί εάν εφαρμοστούν νέες πολιτικές εμπορικού προστατευτισμού, ιδίως από τις ΗΠΑ προς επιπρόσθετες χώρες. Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Heaney θα μπορούσε να καταγραφεί κάποια ανοδική πορεία για το εμπόριο, εάν μετατοπιστεί μεγάλο μέρος της μεταποιητικής βιομηχανίας εκτός Κίνας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.