Μόσχα και Ριάντ υπέρ μειωμένης παραγωγής πετρελαίου

Μόσχα και Ριάντ υπέρ μειωμένης παραγωγής πετρελαίου

73
Μόσχα και Ριάντ υπέρ μειωμένης παραγωγής πετρελαίου

Ρωσία και Σαουδική Αραβία τάσσονται υπέρ μίας παράτασης της συμφωνίας του OPEC για περικοπές στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή έως και εννέα μήνες, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης των χωρών μελών και μη του OPEC, η οποία πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη στην Βιέννη, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, κ. Khalid Al Falih, επεσήμανε ότι είναι πιθανό να παραταθεί η συμφωνία του OPEC από έξι έως και εννέα μήνες.

Τις ίδιες απόψεις συμμερίζεται και η ρωσική κυβέρνηση με τον πρόεδρο της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, να αναφέρει ότι είναι να αναγκαία η παράταση της συμφωνίας σε μία περίοδο που η ολοένα και αυξανόμενη αμερικανική παραγωγή αργού και η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας πιέζουν προς τα κάτω τις τιμές του πετρελαίου, παρά το γεγονός ότι έχει επέλθει αύξηση στις τιμές πετρελαίου τύπου Brent κατά 25% τουλάχιστον από τις αρχές του 2019.

Ωστόσο, τόσο η Σαουδική Αραβία όσο και η Ρωσία συμφωνούν ότι δεν χρειάζεται να επέλθει αύξηση στα επίπεδα των περικοπών αργού σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά να παραμείνουν στα επίπεδα που έχουν ήδη συμφωνηθεί, δηλαδή κατά 1,2 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.