Η ναυτιλιακή κοινότητα της Δανίας «ψηφίζει» scrubbers

Η ναυτιλιακή κοινότητα της Δανίας «ψηφίζει» scrubbers

234
Η ναυτιλιακή κοινότητα της Δανίας «ψηφίζει» scrubbers

Λίγους μήνες πριν την εφαρμογή του Sulphur Cap 2020 και ενώ εντείνονται οι διαβουλεύσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με την εφαρμογή του κανονισμού, η δανέζικη ναυτιλιακή βιομηχανία φαίνεται πως τάσσεται ανοιχτά υπέρ της εγκατάστασης scrubbers στα πλοία.

Πιο συγκεκριμένα, η Danish Shipping, η οποία εκπροσωπεί πάνω από 90 πλοιοκτήτες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι τα εν λόγω συστήματα δίνουν τη δυνατότητα στα πλοία να ανταπεξέλθουν καλύτερα στους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, η διαχειρίστρια εταιρεία Torm έχει επιλέξει να εγκαταστήσει scrubbers στα μισά πλοία του στόλου της, όπως σημείωσε ο Jesper S. Jensen, Head of Technical Division της εταιρείας. Ο ίδιος πρoσέθεσε ότι η εταιρεία του προετοιμάζεται χρόνια για την μετάβαση αυτή καταλήγοντας στο ότι τα scrubbers αποτελούν την πλέον ενδεδειγμένη λύση για το Sulphur Cap2020.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον νηογνώμονα DNV GL, περίπου 2.950 πλοία παγκοσμίως έχουν ή αναμένεται να εξοπλιστούν με τα εν λόγω συστήματα καθαρισμού καυσαερίων έως το τέλος του 2019, ενώ έως το 2023 ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί στα 3.500.

Τέλος, ο Asbjørn Overgaard Christiansen, Acting Director της Danish Shipping, σημείωσε σε δανέζικα μέσα ότι η μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων από τα πλοία αποτελεί προτεραιότητα της Ένωσης και για το λόγο αυτό τα μέλη της έχουν επενδύσει σημαντικούς πόρους για να είναι έτοιμα ενόψει 2020.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.