Ενεργειακή αυτονομία ο στόχος της Αργεντινής

Ενεργειακή αυτονομία ο στόχος της Αργεντινής

51
Ενεργειακή αυτονομία ο στόχος της Αργεντινής

Στην έκδοση δεκαετούς ομολόγου προέβη η Yacimientos Petrolíferos Fiscales (YPF), η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Αργεντινής. Αναλυτικότερα, η YPF αναμένει να αντλήσει $500 δις μέσω 10-ετούς ομολόγου με την απόδοση να ανέρχεται σε 8,75%.

Παρότι η κρατική YPF αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες αγοράς κρατικών ομολόγων της Αργεντινής, η ίδια δεν είχε προβεί σε έκδοση ομολόγου από το 2017, καθώς η οικονομική ύφεση και η νομισματική κρίση του πέσο υπέσκαπτε την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Παράλληλα, η εταιρεία προχωρά στην εξυγίανση του ισολογισμού της και τη σταδιακή μείωση των δανειακών της υποχρεώσεων, μειώνοντας το δείκτη χρέους προς πωλήσεις 2,5 φορές ή 60% από το 2016.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Vaca Muerta, μία περιοχή με έκταση όσο το Βέλγιο κοντά στα σύνορα με την Χιλή, επενδύοντας σε εξορύξεις σχιστολιθικού πετρελαίου και αποτελεί τον κυριότερο ενεργειακό εταίρο της Αργεντινής στην προσπάθεια της χώρας για ενεργειακή αυτονομία και σταδιακή απεξάρτηση από τις εισαγωγές πετρελαίου, μετά την επανεθνικοποίησή της το 2012 και την αγορά ποσοστού 51% από την ισπανική Repsol.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.