Το φυσικό αέριο «κερδίζει» την Ασία

Το φυσικό αέριο «κερδίζει» την Ασία

67
Το φυσικό αέριο «κερδίζει» την Ασία

Η ιαπωνική Mitsui OSK Lines (MOL) σύναψε μακροχρόνια συμφωνία ναύλωσης με την Hong Kong LNG Terminal για τον εφοδιασμό του «MOL FSRU Challenger», χωρητικότητας 263.000 κ.μ., στο πλαίσιο της κατασκευής του Hong Kong Offshore LNG Terminal project νότια του Χονγκ Κονγκ και ανατολικά των Soko Islands.

Η συμφωνία μεταξύ MOL και Hong Kong LNG Terminal προβλέπει ότι το «MOL FSRU Challenger» θα κατευθυνθεί προς το Χονγκ Κονγκ για να πραγματοποιήσει σε πρώτη φάση θαλάσσιες δοκιμές προκειμένου να είναι έτοιμο για εφοδιασμούς μόλις ολοκληρωθεί το Hong Kong Offshore LNG Terminal project. Η κατασκευή του Hong Kong Offshore LNG Terminal αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2021.

Μόλις πραγματοποιηθεί η κατασκευή του Hong Kong Offshore LNG Terminal, το «MOL FSRU Challenger» θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει φυσικό αέριο σε δύο σταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας του Χονγκ Κονγκ, στο Black Point Power Station καθώς και στο Lamma Power Station.

Η συμφωνία ανάμεσα στην MOL και στην Hong Kong LNG Terminal εναρμονίζεται με τις πολιτικές της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ να αυξηθεί η παραγόμενη από φυσικό αέριο ηλεκτρική ενέργεια στην χώρα προκειμένου να ανταποκριθεί στους περιβαλλοντικούς της στόχους.

Φωτό: Mitsui OSK Lines (MOL)

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.