Αναδιάταξη του ενεργειακού χάρτη στην Ασία

Αναδιάταξη του ενεργειακού χάρτη στην Ασία

63
Αναδιάταξη του ενεργειακού χάρτη στην Ασία

Ινδία και Ρωσία συνεχίζουν να ενισχύουν την ενεργειακή τους συνεργασία, με την πρώτη να εξετάζει τρόπους για τις εισαγωγές πετρελαίου από την δεύτερη, σε μόνιμη βάση. Στην στρατηγική αυτή της ινδικής κυβέρνησης αναφέρθηκε ο Dharmendra Pradhan, υπουργός Ενέργειας της Ινδίας, μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Dharmendra Pradhan, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ρωσίας.

Παράλληλα, με tweet του ο Ινδός υπουργός ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης Ινδία και Ρωσία συζήτησαν εκτενώς το ενδεχόμενο δημιουργίας «νέων οριζόντων συνεργασίας», ιδιαίτερα στους τομείς του φυσικού αερίου και του πετρελαίου.

Ο Dharmendra Pradhan κάλεσε, επίσης, ρωσικές εταιρείες να επενδύσουν σε μελλοντικά δίκτυα φυσικού αερίου στην χώρα του, ενώ εξέφρασε και τον ενδιαφέρον της ινδικής πλευράς να ενισχύσει τις επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα στη Ρωσία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Oilprice.

Να σημειωθεί ότι η Ινδία βασίζεται στις εισαγωγές από χώρες της Μέσης Ανατολής, που καλύπτουν το 80% της εγχώριας ζήτησης της για πετρέλαιο, ενώ κατά τον Ινδό υπουργό Ενέργειας η Ρωσία θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικότατη πηγή εισαγωγών πετρελαίου προκειμένου να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες της μεγαλύτερης δημοκρατίας στον κόσμο, ιδιαίτερα μετά τις κυρώσεις της Ουάσιγκτον στο Ιράν.

Τέλος, να προστεθεί ότι στο πλαίσιο της «ενεργειακής συμμαχίας» των δύο χωρών, η ρωσική Rosneft παραχώρησε το 15% της Vankorneft στην ινδική ONGC Videsh έναντι του ποσού των $1,27 δις το 2016.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.